Τι Είναι τα Wearables;

Υπάρχουν πλέον πάρα πολλές μικρές συσκευές που έχουν κατασκευαστεί και αποτελούν τεχνολογική καινοτομία, ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ εύκολο να τα βρούμε στην αγορά. Η τιμή τους είναι αντίστοιχη με την τεχνολογική τους κατασκευή και προσαρμόζονται συγκριτικά με τις απαιτήσεις του αγοραστή που κάθε φορά είναι διαφορετικές.

Η καινούργια αυτή τάση ξεκίνησε εκ νέου λίγα χρόνια πριν και τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για τον κοινό από τότε. Αρχικά δεν είχαν βρει την ανταπόκριση που αναμενόταν, γιατί η είσοδός τους έγινε παράλληλα με πολλές καινούργιες συσκευές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ένα από τα παραδείγματα είναι τα κινητά τηλέφωνα. Πρωτοπόρα και καινοτόμα λογισμικά που μάλιστα χρειάστηκαν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να δοκιμαστούν από το αγοραστικό κοινό και να αφομοιωθούν.

Έτσι λοιπόν το κοινό πλέον είναι έτοιμο να δώσει την προσοχή σε αυτά τα καινούργια προϊόντα που θα του διευκολύνουν την καθημερινότητα. Μπορούν να τα φορούν με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να έχουν επιπλέον βάρος αλλά και να μην τα αναζητούν, αφού τα φορούν επάνω τους. Τα wearables χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες, όμως το πρώτο wearable εμφανίστηκε την δεκαετία του 90.Υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που έχουν σχεδιαστεί παλιότερα, αλλά επειδή το καταναλωτικό κοινό δεν ήταν έτοιμο να τα δεχτεί αποσύρονται και εμφανίζονται εκ νέου αργότερα.

Τεχνολογικά έχουν παρουσιάσει βελτιώσεις, ακολουθώντας τις ανάγκες του καταναλωτή. Τα πρώτα wearables τα προτιμούσαν οι αθλητές που τα χρησιμοποιούσαν στα αθλητικά τους παπούτσια και με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να καταλάβουν και να προσδιορίσουν τις επιδόσεις τους κάθε φορά σε σχέση με τις κινήσεις τους. Tα wearables μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει και στον καρπό του χεριού αλλά και αλλού, ανάλογα τον λόγο για τον οποίο τα χρειάζονται. Για παράδειγμα μπορεί να είναι γυαλιά ή να εμφανίζονται σε άλλα σημεία του χεριού όπως ο αγκώνας ή διάφορα σημεία των ποδιών.

Η πρώτη κατηγορία είναι τα smartwatches που είναι κινητά τηλέφωνα. Τα έξυπνα ρολόγια είναι ψηφιακά και ο αγοραστής μπορεί να επικοινωνεί με αυτά, αφού η χρήση τους είναι παρόμοια με εκείνη των κινητών τηλεφώνων. Με τα έξυπνα ρολόγια μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τους βιομετρικούς του παλμούς και γι’ αυτό τα χρησιμοποιούν όσοι γυμνάζονται, ενώ παράλληλα η χρήση τους είναι ακριβώς όπως εκείνη ενός ρολογιού. Τα έξυπνα ρολόγια είναι το νέο must και προτιμούνται από τους περισσότερους καταναλωτές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναζητήσετε τις αντίστοιχες εφαρμογές, δηλαδή τα διάφορα apps.

Άλλοι τύποι είναι τα έξυπνα βραχιόλια. Είναι εκείνα που έχουν συνήθως οθόνη και συνδέονται με τα smartphones. Κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιεί όταν γυμνάζεται και είναι ψηφιακά. Αν ασχολείστε με τον αθλητισμό μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και κατά την διάρκεια του ύπνου, αφού πρώτα κατεβάσετε το αντίστοιχο app στο κινητό σας τηλέφωνο. Τα συγκεκριμένα ονομάζονται για αυτό το λόγο και activity trackers.

Τα έξυπνα γυαλιά ακόμα δεν έχουν μπει στην ελληνική αγορά, αλλά υπάρχουν πολλά αντίστοιχα όπως είναι οι έξυπνες ζυγαριές, τα ασύρματα πιεσόμετρα κτλ. που σιγά σιγά ο καταναλωτής αναζητά ολοένα και πιο συχνά.H τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και μας συστήνει σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, με την αποδοχή τους από τους αγοραστές να είναι πλέον σχεδόν άμεση.