Πώς οι Συσκευές Smartphones Έχουν Κατακλύσει την Αγορά Παγκοσμίως

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την επικοινωνία να γίνεται απαραίτητη συνεχώς, η εφεύρεση συσκευών όπως τα smartphones ήταν αναμενόμενη. Αρχικά τα smartphones είχαν την δυνατότητα οργάνωσης του χρόνου και διέθεταν ραδιόφωνο. Στη συνέχεια έγιναν περισσότερο ως μικροί υπολογιστές τσέπης, που συνεχώς εξελίσσονται. Στην συνέχεια και μετά από καιρό, η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί τα δικά της λογισμικά στις συσκευές που η ίδια δημιουργεί. Ως αποτέλεσμα, το αγοραστικό κοινό επιλέγει τα επικρατέστερα δοκιμάζοντάς τα και είναι εκείνα που παραμένουν πρώτα σε ζήτηση στην αγορά.

Όπως πάρα πολλές συσκευές, έτσι και τα έξυπνα τηλέφωνα είχαν σχεδιαστεί πάρα πολλά χρόνια πριν βγουν στην αγορά. Η πρώτη επαφή με τα smartphones από τον επιστημονικό κόσμο έγινε το 1973. Την ίδια χρονιά ο Έλληνας Θεόδωρος Παρασκευάκος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τις έννοιες νοημοσύνης και επεξεργασίας δεδομένων, σε συνδυασμό με την οπτική απεικόνιση της οθόνης αλλά και τις συναλλαγές μέσω των κινητών τηλεφώνων. Τα πρώτα smartphones βγήκαν στην αγορά την δεκαετία του ενενήντα στην Ελλάδα και μάλιστα από τότε μέχρι και σήμερα έχουν δώσει άλλη διάσταση στην έννοια της επικοινωνίας μέσα από εφαρμογές.

Τα έξυπνα τηλέφωνα, δηλαδή τα smartphones, είναι τα πρώτα τηλέφωνα που έδωσαν περισσότερες δυνατότητες στο χρήστη, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει εφαρμογές και να τις εντάξει στην καθημερινότητά του. Μάλιστα η δυνατότητα χρήσης του internet μέσα από τις smartphone συσκευές έδωσαν στους επαγγελματίες την δυνατότητα ελέγχουν την αλληλογραφία τους και να ενημερώνονται μέσω της Google για τα νέα της αγοράς της τεχνολογίας κ.α. Την δεκαετία του 90 οι επιλογές ήταν πιο περιορισμένες και αργότερα προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των καταναλωτών, έχοντας στην διάθεσή τους εξελιγμένα λειτουργικά που μπορούν ακόμα και να κάνουν online επαγγελματικές συναντήσεις. Την ίδια στιγμή, με την χρήση video και με τη δυνατότητα εγγραφής μεγάλης διάρκειας μπορούν να τα μεταφέρουν σε άλλες συσκευές.

Τα smartphones έχουν εξελιχθεί και μάλιστα εταιρείες όπως η Apple είναι πλέον ο κύριος ανταγωνιστής των smartphones. Βλέπουμε ότι στην τεχνολογική τους εξέλιξη, όπως για παράδειγμα η οθόνη μεγαλώνει και μάλιστα πλέον έχουν την μορφή των table. Μάλιστα τα tablet είναι σίγουρα η συνέχεια των έξυπνων τηλεφώνων. Η χρήση των υπολογιστών είναι διαδεδομένη κι επομένως τα smartphones είναι επιθυμητά στο κοινό, με πολύ καλή ανάλυση φωτογραφικής μηχανής. Τα έξυπνα τηλέφωνα έχουν οθόνη αφής που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί για την γρήγορη αναζήτηση των δεδομένων. Μπορούν ακόμα και να δουν ταινίες όπως και να χρησιμοποιήσουν ασύρματες συσκευές για να διευκολυνθούν και να μπορούν να γλυτώνουν χρόνο αφού μπορούν να τα ρυθμίζουν όποτε το θεωρούν αναγκαίο χωρίς να έχουν συνεχόμενη επαφή.

Το μοναδικό που χρειάζεται ο χρήστης για να απολαύσει τις υπηρεσίες ενός έξυπνου τηλεφώνου είναι να εγγραφεί στην Google και να ενεργοποιήσει το email του. Μετά από αυτό το σημείο μπορεί να πλοηγηθεί στο internet και να ανταποκριθεί με ευκολία στις υποχρεώσεις του χωρίς να χάνει χρόνο. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τους δίνουν τις δυνατότητες που χρειάζονται, ανάλογα με τα προγράμματα που θα επιλέξουν για την προσωπική τους χρήση. Τα κινητά τηλέφωνα ή πιο σωστά πλέον οι μικροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές τσέπης είναι οι πιο περιζήτητοι και μάλιστα αποκτούν φανατικούς χρήστες, που ακολουθούν την εξέλιξή τους μέσα από την τεχνολογία.